vineri, 27 august 2010

Cum remaniem guvernul fără să schimbăm miniştrii...

Domnul Boc s-a trezit vorbind mai zilele trecute despre remaniere. Mulţi lideri PD-L s-au trezit, la rându-le, cu cartoful fierbinte în mână şi nu prea ştiu ce să facă cu el şi cum să pretindă că e, de fapt, trufanda. Cine pleacă din guvern şi cine va veni în locul remaniaţilor? -  îi întrebăm noi pe reprezentanţii PD-L. Mister! Uite, n-o să vă spunem nimic! Să vedem, muriţi de curiozitate?- par ei să răspundă, îmbrăcând însă fraza în declaraţii menite să te arunce în ceaţă.
Dar ia să ne gândim un pic!
- Doamna Udrea. Vai, cum mi-o fi trecut prin cap ideea că ar putea fi remaniată tocmai doamna Udrea? Tocmai acum, când are atâta treabă cu promovarea frunzei?
- Berceanu. Nu, pentru că are de construit cei trei centimetri de autostradă, stabiliţi pentru anul ăsta!
- Videanu. Se poate gândi cineva să-l lase pe drumuri când are cel puţin o casă grea de întreţinut? Cred că nu.
- Funeriu. El sigur va avea de lucru cu un nou pixel albastru, mai ales după discuţia deschisă şi bărbătească dintre preşedintele Băsescu şi avocatul Chitic. Ruşine, Dinu Patriciu!
- Şeitan şi Vlădescu. Ei, spuneţi şi dumneavoastră, cum să remaniezi un asemenea tandem de forţă şi să renunţi la un şir de declaraţii care se completează atât de bine? Se înţeleg din priviri! Şi-apoi, nu le dau ei de lucru românilor trimiţându-i pe la ghişee? Nu le dau ei teme zilnice, pe care aceiaşi români trebuie să le rezolve în doi timpi şi trei mişcări dacă nu vor să moară de foame?
Anonimul de la agricultură. Nu-mi aduc aminte cum îl cheamă. Dumitru, parcă. Nici nu merită efortul să aflu. Da, ăsta ar putea să plece! Oricum, agricultura are o legătură cu Dezvoltarea şi îi putem găsi puncte comune cu Turismul. Frunza, de exemplu. Aşa că le-ar putea comasa şi încredinţa doamnei Udrea. Aşa ar putea încerca distinsa doamnă mersul cu tractorul, călăritul şi plimbarea cu bicicleta fiind depăşite. Aici adrenalină!
- Cine-ar mai fi? Gabriel Sandu. A strălucit prin absenţă. Ar putea fi înlocuit. Deşi...
- Preda. Nu poate să plece fiindcă întruchipează oportunistul politic perfect.
- Oprea. Hm, tocmai acum, când şi-a înjghebat omul o grupare cu ifose de partid şi cu principii incerte şi mai asigură şi voturi în Parlament? Sinucidere curată!
- Baconschi. Cum? Tocmai acum, când ne ameninţă ruşii? Păi nu-i păcat să pierdem toată distracţia?
- Czeke Attila. Nu! categoric, nu! Are un randament băiatul ăsta când vine vorba de reducerea numărului populaţiei pe cale naturală, încât e păcat să-l oprim!
- Madam Plăcintă. Nu se face să atingi o femeie nici cu o floare. Nici cu-n fir de trandafir! Are familie, un băiat care promite...
- Boc, întrebându-se retoric:" Unde puii mei sunt miniştrii?". Nu, exagerăm! Şi ce haz ar mai avea toată povestea fără dl. Boc? Oricum, am convenit că este remaniere, deci fotoliul său nu intră în discuţie. Aşa că domnia sa va veni în faţa naţiunii extaziate cu un cabinet nou-nouţ, iar noi vom avea ocazia de a trăi o puternică senzaţie de deja vu, pe lângă multe alte senzaţii imposibil de redat aici.
Hai c-am făcut şi remanierea! Să mai poftească să pretindă diferiţi cârcotaşi că nu s-a schimbat nimic!
Bine, asta dacă-şi mai aduce aminte cineva că a promis o remaniere.

2 comentarii:

hidroizolatii spunea...

In sfarsit remaniere..cu toate ca parerea mea e ca nimic nou sub soarele Romaniei nu o sa apara, insa surpriza nefericita din punctul meu de vedere e...ministrul sanatatii, care dupa tot scandalul din sistemul sanitar cat si cel legat de incendiul din maternitatea Giulesti...pastreaza cu nesimtire acelasi fotoliu..tinut cu dintii..rusinos parerea mea!

anda spunea...

Ei nu știu încă ce înseamnă demisia de onoare. Unii fac un pas în spate, în speranța că lumea va avea timp să le uite incompetența, iar ei să mai poată candida (măcar) o dată.

Trimiteți un comentariu