luni, 7 februarie 2011

Uninea Social-Liberală. Actul întâi

Democrat-liberalii care bravează spunând că speră să se facă alianța între PSD și ACD, pentru a fi siguri că opoziția va pierde alegerile, pot să răsufle ușurați: Alianța, mai bine-zis Uniunea se făcu. Cu oarece strângere de inimă, ca la o nuntă aranjată în care mirii care se iau mai de gura părinților, mai de teama că vor îmbătrâni singuri, partenerii au semnat, s-au pupat și s-au pozat, oficializând un soi de relație cu tendințe de menage aux trois. Au apărut diferențele clare de abordare încă de la discuțiile purtate în cadrul organismelor statutare, care s-au desfășurat separat. În timp ce pesediștii dădeau, în discursuri, de toți pereții cu guvernarea pedelistă, liberalii erau calmi și socializau într-o atmosferă boemă, schimbând între ei impresii însoțite de un zâmbet discret și ușor arogant. Snobi și afectați, fumau și pozau în fața camerelor. Cei din sala de ședințe erau feriți de ochiul indiscret al presei și dezbăteau în spatele ușilor închise. Sau asta se putea crede că fac. Până și Orban, după ce s-a pronunțat încă o dată împotriva acestei construcții politice, s-a lăsat purtat de un ritm imaginar și a schițat o coregrafie îndrăzneață care, probabil, trebuia să-i dea pe spate pe jurnaliștii din zonă. Numai liberalii dâmbovițeni erau încordați. Aveau toate motivele să nu le priiască socializarea: sâmbătă, pe 12 februarie, e Conferința Județeană, eveniment cu miză pentru aspiranții la funcția de președinte, dar și pentru viitoarele mișcări politice din zonă.
A venit și momentul semnării protocolului. Camere de filmat, blitz-uri, fraze memorabile. Dincolo de primele rânduri, mai spre ieșire, primarul Constanței se poza de zor cu liberalii, intrând rapid în centrul atenției. CP Tăriceanu părea interesat de uniforma verde a edilului, dar și de "furnizorul" acesteia. Mazăre l-a lămurit rapid: "Ne dau de la partid!".
Durerile de cap și certurile "conjugale" abia acum încep, odată cu calculele care se vor face pentru stabilirea camdidaților. Dar să nu pierdem toată distracția încercând să anticipăm!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu